W marcu jednak jest jak w garncu - w weekend zastanawiałam się, czy do pracy iść w lekkiej, skórzanej kurtce i sandałkach, a w poniedziałek w panice szukałam parasola. W dodatku zapomniałam, że w nowej pracy zawsze łapię jakieś przeziębienie - apsik!
W związku z tym, że mam jakąś fobię i w zupełnej ostateczności idę do lekarza, zakupiłam kilka niezbędnych w chorobie naturalnych środków zaradczych, wrzuciłam je do blendera i zmiksowałam. Co z tego wyszło? Koktajl na odporność, przeziębienie i wzmocnienie!
składniki (na około 2-3 szklanki koktajlu):
- grejpfrut
- cytryna
- kawałek świeżego imbiru
- kilka ziaren goździków
- 2 owoce kiwi
- łyżka miodu
- niegazowana woda mineralna.
Przepis jest prosty: wszystkie owoce oraz imbir obieramy, kroimy na małe kawałki i wrzucamy do blendera. Dorzucamy kilka goździków oraz miód. Całość zalewamy wodą i blendujemy.
Powstały koktajl pomimo obecności miodu jest i tak dość kwaśny, ale nie wszystko musi być ultra pyszne - w tym wypadku chodzi o miks składników mogących wzmocnić osłabiony chorobą i wirującymi wokół choróbskami organizm.
Zdrowia!
Home dieta Koktajl na odporność, przeziębienie i wzmocnienie
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Weekend był ciepły, a początek tygodnia, bardzo zimny, u mnie na minusie. super koktajl wzmacniający odporność ale także pomagający szybciej wyjść z choroby
OdpowiedzUsuńJa tam lubię kwaśne, chyba sobie zaraz zaserwuję ;)
OdpowiedzUsuńOooo, przyda się:)
OdpowiedzUsuńMama zawsze mówiła że lekarstwo nie może smakować, a koktajl ma budować naszą odporność. Duża ilość owców to dużo witamin, które budują naszą odporność :) Jeśli ktoś chce się dowiedzieć jak wzmocnić organizm na wiosnę, zapraszam na mojego bloga :)
OdpowiedzUsuńWzmacnianie odporności to podstawa, a koktajl wygląda super :)
OdpowiedzUsuń