Krem z zielonego groszku

   Krem z zielonego groszku uwielbiam, chociaż samego zielonego groszku organicznie nie znoszę. W sałatce zawsze powinna być kukurydza, obok marchewki NIC.    Poniżej znajdziecie przepis na zupę-krem, która jest łatwa w przygotowaniu i przede wszystkim ultra smaczna.

   

Czego potrzebujecie?


  • rosołu (ja robię taki: Jak ugotować rosół? Prosty, sprawdzony i skuteczny przepis!)
  • groszku w puszce (proponuję proporcję: 6 puszek na 1 litr rosołu, ale wszystko zależy od tego, jak gęste zupy lubicie);
  • łyżka musztardy;
  • parmezan albo gorgonzola dolce, jeśli lubicie sery;
  • blender ręczny;
  • przyprawy do smaku.

Co trzeba zrobić?

   1. Do  rosołu wrzucacie groszek. Zostawcie jednak kilka kulek do dekoracji!
   2. Gotujecie zupę z groszkiem kilka minut.
   3. Blendujecie zupę.
   4. dodajecie dwie łyżki musztardy stołowej.
   5. Dodajecie ulubiony ser, może trochę pieprzu i kilka groszków do dekoracji. Możecie podawać ją również z grzankami.

   Dajcie znać, jakie wy macie magiczne dodatki do zup.


1 komentarz :

  1. Nigdy nie jadłam takiego kremu, ale myślę, że by mi smakował, bo wszystkie produkty w nim zawarte lubię :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za KAŻDY komentarz:). Wszystkie czytam i nieodmiennie się z nich cieszę:).

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates