Gdzie zjeść pizzę w Warszawie? Semolino Ristorante w Hali Koszyki

    Podobno pizzy nie da się zepsuć, ale dla chcącego nie ma nic trudnego, wierzcie mi! Jeżeli zatem szukacie sprawdzonego lokalu, gdzie standardy włoskiej kuchni są codziennie na tym samym, wysokim poziomie, to zapraszam Was na pizzę do Semolino Ristorante w Hali Koszyki.

   Nie mogę uwierzyć, że Hala Koszyki ma już rok - jeszcze w zeszłym roku byłam na jej otwarciu, a w najbliższy weekend będzie mieć pierwsze urodziny. Szok!


   Restauracja Semolino znajduje się tuż obok Bazaru Koszyki - Hala jest na tyle dobrze zaprojektowana, że na pewno się nie zgubicie.

   Lokal jest naprawdę spory, można rezerwować zarówno mniejsze jak i większe stoliki. Wszystkie pizze są w jednym rozmiarze. Można wybrać gotowa kompozycję lub (do czego zachęca obsługa) samodzielnie skomponowaną pizzę z 4 składnikami za 29 zł (za każdy kolejny trzeba dopłacić, ale nie pamiętam ile). Ja zamówiłam swoją ze szparagami, szpinakiem, kurczakiem i cebulą. Była wspaniała! Cienkie ciasto rozpływało się w ustach.

   Chociaż karta alkoholi oferowana przez Semolino jest długa, to ja jednak pozostałam przy świeżo wyciskanym soku z cytrusów (12 zł - standardowa, hipsterska cena).
  

   Znacie Semolino? Chętnie przyjmę wszelkie rekomendacje włoskich knajp w Warszawie!

5 komentarzy :

  1. Niedługo wybieram się do Warszawy, więc chętnie sprawdzę tę pizzerię

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam Semolino! Polecam wybrać się ze znajomymi, którzy lubią te same składniki, jeżeli uda Wam się skomponować dwie takie same pizze, to zapłacicie tylko za jedną.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ostatnio odpowiedzieliśmy ze znajomymi pizzerie złota65. Klimat super, smak znakomity. Będę częsciej odwiedzać złotą 65

    OdpowiedzUsuń
  4. Kuchnię włoską uwielbiam i bardzo smakuje i ta serwowana w Czyli Żurawia 45 :) Pyszne pizze, makarony, calzone :) Dodatkowo mają dobre wina i pyszne piwa z browaru Amber ;) Jedno z moich ulubionych miejsc :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Z mojej strony polecam Tutti Santi, Ciao Napoli i Sypką Mąkę. Cudowne ciasto, wysokiej jakości składniki, prawie jak we Włoszech.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za KAŻDY komentarz:). Wszystkie czytam i nieodmiennie się z nich cieszę:).

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates